Prinsip stop kontak tahan cai: Kumaha cara masang stop kontak tahan cai

Stop kontak tahan cai mangrupakeun colokan kalayan kinerja tahan cai, sareng tiasa nyayogikeun sambungan anu aman sareng dipercaya pikeun listrik sareng sinyal. Salaku conto: Lampu jalan LED, kakuatan drive LED, layar tampilan LED, mercusuar, kapal pesiar, alat industri, alat komunikasi, alat deteksi, plaza komérsial, jalan raya, témbok luar villa, kebon, taman, jst. Sadayana kedah nganggo tahan cai sockets. Janten anjeun terang naon prinsip stop kontak tahan cai? Naha anjeun terang kumaha masang stop kontak tahan cai?

Perkenalan singget tina stop kontak tahan cai

Stop kontak tahan cai henteu ngan ukur colokan kalayan kinerja tahan cai, tapi ogé nyayogikeun sambungan anu aman sareng dipercaya pikeun listrik sareng sinyal. Salaku conto: Lampu jalan LED, kakuatan drive LED, layar tampilan LED, mercusuar, kapal pesiar, alat industri, alat komunikasi, alat deteksi, plaza komérsial, jalan raya, témbok luar villa, kebon, taman, jst. Sadayana kedah nganggo tahan cai sockets.

Aya seueur merek sareng jinis stop kontak tahan cai di pasar, kalebet stop kontak tahan cai tradisional pikeun kahirupan bumi, sapertos colokan segitiga, sareng sajabana, tiasa disebat stop kontak, tapi umumna henteu tahan cai. Janten kumaha nangtukeun stop kontak tahan cai, pangukuran tahan cai nyaéta IP, tingkat tahan cai paling luhur ayeuna nyaéta IP68, ayeuna aya seueur pabrik domestik colokan tahan cai, tapi aya sababaraha stop kontak industri sareng rumah tangga nyata, sareng colokan listrik rumah tangga umum henteu tiasa dipaké pisan teu merenah.

Stop kontak luar ruangan rumah tangga outdoor, 220V 10A tilu-colokan, colokan dua colokan tiasa dianggo dina kaayaan anu henteu dijagi pikeun minuhan bumi. (Tingkat protéksi IP66 tiasa nyumponan kabutuhan kulawarga. IP66 disemprot kalayan kasar ka sadaya arah tanpa di lebetkeun cai, direndem dina 1 méter cai salami 1 jam tanpa asup cai.) Perhatoskeun yén stop kontak luar umumna bahan PC, janten anti -aging kedah dianggap.

Prinsip stop kontak waterproof

Soket tahan cai mangrupikeun kotak tahan cai kalayan tutupna ditambihan di luar stop kontak témbok umum. Kotak aya hubunganana sareng témbok ku bantal karét, janten tiasa tahan cai; sababaraha stop kontak waterproof didamel tina jaket hujan hujan palastik, kalayan rintisan batin Salajengna, ngadukung tusuk sate khusus. Aya tilu-tahap opat-kawat, tilu-fase lima-kawat ngadukung tusuk sate sareng tusuk sate.

Pamasangan stop kontak waterproof

Kaluarkeun heula stop kontakna, teras pasang tutup tahan cai di tukangeun stop kontak, teras sambungkeun kawat kana antarmuka stop kontak numutkeun polaritasna (kawat seuneu ka antarmuka L, kawat enol ka antarmuka N, sareng kawat ground kana interface E). Kencengkeun sekrup anu langkung ketat, langkung saé pikeun nempatkeun sekrup tina stop kontak dina témbok.

Instalasi stop kontak waterproof mandi

Kamar mandi mangrupikeun tempat anu paling handap di bumi, sareng toko langkung rawan percikan cai, janten anjeun kedah merhatoskeun khusus kana pamilihan sareng pamasangan outlet di kamar mandi:

1. Nalika masang stop kontak kamar mandi, éta kedah dipasang saluhur mungkin, jauh tina spout atanapi alat outlet cai.

2. stop kontak kamar mandi kedah dijagaan ku panutup pelindung. Pilih saklar nganggo pilem pelindung plastik.

3. Nalika mésér stop kontak, parios naha klip stop kontak cekap cekap, gaya sisipan cekap, sareng klip stop kontak kedah tangguh. Struktur klip stop kontak ayeuna seuseueurna nyoko kana metode ékstrusi anu kuat, janten kakuatan gigitan antara colokan sareng klip na ningkat pisan, sareng fenomena pembangkitan panas nalika panggunaan jangka panjang dihindari. Dina waktos anu sasarengan, ékstrusi anu kuat ngajantenkeun colokan henteu gampang murag, anu épéktip Ngirangan pareum listrik anu disababkeun ku faktor manusa.

4. Nalika nganggo, pastikeun panangan anjeun garing, sareng henteu nganggo saklar sareng stop kontak ku cai.

5. Sacara ketat ngadalikeun kualitas saklar stop kontak, produk anu dipéser ku nyalira henteu cocog, sanaos jalma-jalma nganggo listrik kalayan aman, aya bahaya anu dibocorkeun tina kabocoran.

Pamasangan stop kontak waterproof luar

Pikeun genah cahaya di bumi, seueur jalma ogé masang stop kontak di luar ruangan, sapertos balkon, paviliun halaman, sareng sajabina di luar ruangan kusabab hujan sareng alesan sanésna, janten pilihan stop kontak kedah langkung merhatoskeun:

1. Soket kedah dipasang dina tempat anu disumputkeun dimana hujan teu tiasa ngahontal.

2. Pilih stop kontak tahan cai sareng mérek kalayan kualitas anu langkung saé. Kualitas stop kontak tahan cai henteu saé. Bahaya kaamanan langkung ageung nalika dianggo dina cuaca luar anu baseuh.

3. Putuskeun kakuatan luar ruangan sabisa-bisa dina usum hujan pikeun nyingkahan kacilakaan anu sanés, sareng cobian ulah caket ka tempat anu nganggo listrik sabisa-bisa.

4. Sockets outdoor tahan cai, tahan lebu sareng anti sepuh, janten stop kontak tahan cai anu propésional kedah dianggo.

5. Syarat tingkat panyalindungan colokan luar sareng stop kontak relatif luhur, disarankeun milih IP55 atanapi saluhureuna.


Pos waktos: Apr-28-2020