Pangwangunan industri kabel Cina ti jaman gancang-gancang ka jaman anu stabil

Industri kawat sareng kabel mangrupikeun industri pendukung penting dina pangwangunan ékonomi Cina. Éta nyayogikeun infrastruktur kanggo industri tenaga listrik sareng industri komunikasi, nyatakeun saparapat tina nilai kaluaran industri listrik Cina. Éta industri kadua pangageungna dina industri mékanis saatos industri mobil, sareng berperan penting dina ékonomi nasional. Kalayan panerapan anyar ngeunaan kabijakan "pertumbuhan anu stabil sareng penyesuaian struktural", tingkat pertumbuhan ékonomi bakal turun dibandingkeun sareng jaman baheula, tapi penyesuaian struktural kondusif pikeun pangembangan jangka panjang sareng ogé cara anu diperyogikeun pikeun pamekaran Cina. Dina kuartal kahiji 2014, kamekaran global kalem langkung seueur tibatan anu diarepkeun, sareng tingkat pertumbuhan taunan turun ka 2,75% tina 3,75% dina paruh kadua taun 2013. Sanaos kinerja ékonomi langkung saé tibatan ekspektasi di sababaraha nagara (Jepang ogé Jérman, Spanyol sareng Inggris), kamekaran parantos turun kusabab kalemahan ékonomi global sacara umum.

Diantarana, alesan utama turunna ékonomi global nyaéta penyesuaian Amérika Serikat sareng Cina, dua ékonomi panggedéna di dunya. Di Amérika Serikat, overstocking inventarisasi dina akhir taun 2013 ngalangkungan ekspektasi, ngarah janten pangaluyuan anu langkung kuat. Permintaan teras dikekang ku usum salju anu sesah, kalayan ékspor turun mendadak saatos pertumbuhan kuat dina kuartal kaopat sareng kaluaran kontrak dina kuartal kahiji 2014. Di Cina, paménta domestik kalebet langkung handap tina anu diarepkeun kusabab usaha ngendalikeun pertumbuhan kiridit sareng panyesuaian tina industri perumahan. Salaku tambahan, kagiatan ékonomi di pasar berkembang anu sanés, sapertos Rusia, kalem pisan, sabab tegangan politik régional teras ngaleuleuskeun paménta.

Dina paruh kadua taun ieu, Cina ngadopsi kabijakan sareng tindakan anu épéktip sareng sasaran pikeun ngadukung kagiatan ékonomi, kalebet pelepasan pajak pikeun perusahaan alit sareng sedeng, percepatan pengeluaran finansial sareng infrastruktur, sareng target rasio cadangan bawah tanah. Tumuwuhna diperkirakeun janten 7,4% dina 2014. Taun payun, PDB diperkirakeun janten 7.1% sabab peralihan ékonomi ka jalur pertumbuhan anu langkung lestari sareng turun salajengna.

Industri kabel Cina parantos kapangaruhan ku pangwangunan ékonomi éksternal anu leueur, sareng PDB domestik ogé diréduksi janten 7,4% tina 7,5% anu diarepkeun dina awal taun. Tumuwuhna industri kabel di 2014 bakal rada langkung handap tina taun saméméhna. Numutkeun ka statistik express panganyarna tina Biro Statistik Nasional, pendapatan bisnis utama kawat sareng industri kabel (teu kaasup serat optik sareng kabel) ningkat ku 5,97% taun ti taun ti Januari dugi ka Juli 2014, sareng total kauntungan naék ku 13,98 % sataun kana sataun. Ti Januari dugi ka Juli, jumlah impor kawat sareng kabel turun 5,44% taun ka taun, sareng jumlah ékspor naék 17,85% taun kana sataun.

Industri kabel Cina ogé parantos asup kana jaman pangwangunan anu stabil ti jaman pangembangan gancang-gancang. Salami periode ieu, industri kabel ogé kedah nuturkeun tingkatan jaman, ngagancangkeun penyesuaian struktur produk dina industri, ngaleungitkeun kapasitas produksi mundur, sareng ngadorong pamekaran industri kalayan inovasi, supados ngalih tina ageung nagara pabrik kabel kana kakuatan manufaktur.


Pos waktos: Mei-12-2020